12 november 2009: Grote opkomst bij Sint Maarten viering Bezuidenhout Midden

Ook dit jaar weer een groot succes in Bezuidenhout Midden: De Sint Maarten viering.


 


Om 17.15 uur verzamelden alle kinderen uit de buurt zich met mooie (vaak zelfgemaakte) lampionnen, bij de Liduina basisschool in de Amalia van Solmsstraat. Dit jaar een uitzonderlijk grote opkomst, meer dan honderd kinderen deden mee.


 


In een leuke zaal, gezellig ingericht met mooie lampjes, oefenden de kinderen eerst met de Sint Maarten liedjes, het was immers al weer een jaar geleden! Margreet Roemeling had wederom de leiding, op gitaar. Daarna smulden de kinderen van de boerenkool met worst van Slagerij Ammerlaan, afgerond met een lekker soesje.


 


Vervolgens gingen de kinderen in kleine groepjes, samen met hun ouders op pad. De kinderen zongen voor de deuren van de vele huizen waar een kaarsje voor het raam stond.


 


Cafe-restaurant Pan, op de hoek van de Amalia van Solmstraat en de Louise de Coligny straat, schonk gratis Gluhwein, die op het prachtige verwarmde terras gedronken kon worden. Ook op het Van Imhoffplein werden ouders van Gluhwein voorzien, dus ook zij kwamen niets te kort.


 


Al deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het wijkberaad, het beschikbaar stellen van een lokaal door de Liduina Basisschool en natuurlijk de Gluhwein door Pan. Namens alle kinderen van Bezuidenhout Midden (en hun ouders) hartelijk dank hiervoor!