Bewonersbijeenkomst over noodopvang Bezuidenhout rustig verlopen

Bron: NOS

Bijeenkomst over komst AZC in Bezuidenhout
De bewonersbijeenkomst in de Haagse wijk Bezuidenhout over de komst van een noodopvanglocatie is rustig verlopen. De gemeente wil 600 asielzoekers opvangen in het voormalig ministerie van Sociale Zaken. Er waren zo’n 1000 bewoners op de bijeenkomst afgekomen.

Burgemeester Van Aartsen beloofde de bewoners dat de gemeente er alles aan doet om de veiligheid te waarborgen. Hij sprak over Den Haag als een “stad van compassie”, waarop hij applaus kreeg. De asielzoekers blijven tot 1 januari in het ministerie. Daarna wordt het gebouw verbouwd om ruimte te bieden voor statushouders, die uit de asielzoekerscentra komen.

Voorlichtingsbijeenkomst vluchtelingen 16 oktober 2015

Wethouder Wijsmuller werd tijdens zijn betoog enkele keren onderbroken door boze bewoners, maar de sfeer bleef rustig. Politiechef Paul Entken benadrukte dat de komst van vluchtelingen niet leidt tot een toename van criminaliteit.

De bewoners stelden veel vragen over de samenstelling van de groep asielzoekers, of de asielzoekers genoeg te doen hebben en over de gevolgen voor de veiligheid in Bezuidenhout.