Beperk meeuwenoverlastGebruik de gratis gele vuilniszakken

Beperk meeuwenoverlast:

  • Meeuwen niet voeren
  • Laat geen etensresten achter
  • Biedt uw etensresten aan in een grote GFT-container of kleine GFT-emmer
  • Gebruik gele vuilniszakken

Haal gratis gele vuilniszakken bij:

Waarom gele vuilniszakken

De gele vuilniszakken zijn gratis beschikbaar voor wijken waar het huisvuil nog in vuilniszakken wordt opgehaald. Meeuwen en andere dieren maken de gewone grijze vuilniszakken kapot waardoor er rommel op straat komt. Van maart tot en met september hebben de meeuwen nesten met jongen en is de overlast door kapotte vuilniszakken extra groot.
Gele vuilniszakken zijn het meest effectieve middel tegen meeuwen. Daarom kunt u in deze periode de extra stevige gele zakken gratis ophalen.

Om overlast te voorkomen is het sowieso verstandig om de zakken goed dicht te binden. En ze pas aan de stoeprand te zetten op de dag dat het huisvuil wordt opgehaald.

Meeuwen niet voeren

Meeuwen (en ook eenden) hebben geen extra voer nodig. Het voeren van brood is erg ongezond voor deze dieren, bovendien trekt het ongewenste diersoorten aan, zorgt het voor vervuiling in de openbare ruimte, het kan ook leiden tot geluidsoverlast en agressief gedrag van de meeuw.

Geen etensresten

Biedt uw etensresten aan in een grote GFT-container of kleine GFT-emmer. Die kunt u gratis aanvragen bij de gemeente (www.denhaag.nl/nl/afval/huishoudelijk-afval/minicontainer-kliko-aanvragen-of-teruggeven.htm)

Gaat u uw dak vernieuwen?

Mocht u uw platte dak gaan vernieuwen, overweeg dan een groen dak of een dak zonder grind (beide niet aantrekkelijk voor meeuwen om te broeden).