Alzheimer Café Haagse Hout: De rol van de huisarts

Woensdagavond 14 februari bent u weer van harte welkom in het Alzheimer Café Haagse Hout in wijkcentrum Mariahoeve. Het thema van deze avond is ‘De rol van de huisarts’. Wat kan de huisarts voor u betekenen? Er is gelegenheid om met een huisarts in gesprek te gaan welke ondersteuning u kunt ontvangen van de huisarts.

Daarnaast willen wij u in deze mailing graag wijzen op de
prachtige gedichtenbundel met de titel ‘270.000,’ geschreven door onze vaste bezoeker Bert Jehee. De bundel is te bestellen via deze link. De opbrengsten van dit boek vloeien weer terug naar kleinschalige goede doelen die zich inzetten voor mensen met dementie/alzheimer.

Het Alzheimer Café richt zich op mensen met dementie, hun partners, kinderen, andere familieleden, professionals uit bijvoorbeeld de zorg en andere belangstellenden. Vanaf 19 uur bent u welkom, het programma start om 19.30 en duurt tot 21 uur. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e woensdag van de maand plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155 in Den Haag.

Naast het Alzheimer Café is in wijkcentrum Mariahoeve ook het
Ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen voor Bezuidenhout en Mariahoeve gevestigd. Hier kunnen wijkbewoners een of meerdere dagen per week deel nemen aan dagrecreatie. Er wordt tevens gerichte ondersteuning geboden aan mantelzorgers van mensen met dementie. Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Marlot Henkes, mhenkes@cardia.nl.
In Benoordenhout verzorgt Evita Lokaal dagbesteding voor o.a. mensen met beginnende geheugenproblematiek en ondersteuning voor mantelzorgers. Meer informatie vindt u op www.evitalokaal.nl.

Ook zijn wij in het nieuwe jaar te vinden op Facebook via https://www.facebook.com/AlzheimercafeHH/. U kunt onze pagina volgen om op de hoogte te blijven van het Alzheimer Café.

Wij heten u ook in het nieuwe jaar graag welkom.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Alzheimer Café Haagse Hout