Gebeurtenissen

Hier enkele memorabele momenten uit de geschiedenis van Bezuidenhout. Heeft u nog bijzondere momenten toe te voegen? Meldt het ons: info@bezuidenhout.nl.

8 Augustus 1964: The Rolling Stones in de Theresiastraat
Zaterdagmorgen 8 augustus 1964 arriveren The Rolling Stones om 5 voor half 11 met een vliegtuig van de BEA op Schiphol. De groep is door Paul Acket van het maandblad Muziek Express naar Nederland gehaald voor een concert in het Kurhaus in Scheveningen. Op Schiphol geven The Rolling Stones een korte persconferentie. Daarna gaat het gezelschap, onder toezicht van Paul Acket naar hotel Terminus in Den Haag. In de Theresiastraat, waar het kantoor van Acket is, worden foto’s van The Rolling Stones gemaakt met een opengeslagen Muziek Expres in hun handen. In het Kurhaus begint op 8 uur het voorprogramma met Trix and The Paramounts, bandparodist André van Duin, Ritchie Clark & The Ricochets, het duo The Telstars en The Fouryo’s. Zij worden aangekondigd door Jos Brink. Het publiek wil echter niets anders dan The Rolling Stones zien. Vooral The Telstars en The Fouryo’s worden met boe-geroep ontvangen. Een filmploeg van TV-Noordzee, dat net met uitzenden vanaf het REM-eiland is begonnen, verhoogt met felle filmlampen de onrust in de zaal. Om negen uur is het pauze. Er sneuvelen enkele ruiten. Wanneer Bill Wyman achter het gordijn zijn basgitaar staat te stemmen, stormt het publiek naar voren. Jos Brink kondigt vier Rolling Stones aan. Een blunder die niet wordt gewaardeerd. Het optreden begint met Beautiful Delilah, gevolgd door Walking The Dog. De fans zijn niet in de hand te houden. Het microfoonsnoer van Mick Jagger wordt kapot getrokken en is niet meer te horen. Inmiddels trapt de knokploeg van Paul Acket wild om zich heen. De politie doet zijn best om het podium vrij van fans te houden.
Tijdens het tweede nummer, Hi Heel Sneakers, vliegen de eerste leuningen en stoelzittingen door de lucht. Bij het derde nummer, Susie Q, weet Joost den Draayer een Veronica-microfoon onder de neus van Mick Jagger te duwen. Op de vraag “Have you ever seen something like this?” zegt Mick alleen maar “No!”. Als het publiek niet meer is te houden, wordt de stroom op het podium uitgeschakeld. The Rolling Stones doden de tijd met het spelen van een akoestische versie van Not Fade Away. Om kwart voor tien beëindigt de politie het eerste concert van The Rolling Stones in Nederland. De volgende dag zijn zij alweer op weg naar Manchester voor het volgende optreden.
De Rolling Stones voor het kantoor van impresario en uitgever van popblad Muziek Expres Paul Acket, Theresiastraat 59-63, gemaakt op 8 augustus 1964. Het pand van Paul Acket bestaat niet meer, maar stond ongeveer op de plek waar  Bergshoeff Bedden tot voor kort heeft gezeten. In de spiegeling van het raam kan men nog het pand zien van het huidige naaiatelier Gholam, Theresiastraat 22.
Met dank aan Jos van Tegelen (Spaarwaterstraat)