ADO Den Haag zwaait clubarts Ed Beeftink uit na 41 jaar

Bron: ADO Den Haag

Aan alles komt een einde, en dus ook aan de loopbaan van Ed Beeftink, die ook een huisartsenpraktijk in Bezuidenhout runt. Na 41 jaar trouwe dienst gaf de clubarts van ADO Den Haag dinsdag het stokje officieel over aan zijn opvolger Bas Bulder. In een gezellige, maar bescheiden setting in Hofstede-Meerzigt in Zoetermeer zette Beeftink een punt achter een carrière die begon in 1977. Als stagiaire van de toenmalige clubarts, dokter Slager, kwam Beeftink het Zuiderpark binnen om de club vervolgens niet meer te verlaten.

Ed Beeftink kreeg tijdens de (op zijn verzoek bescheiden) afscheidsavond veel complimenten. De dokter was een klankbord voor velen, maar is ook altijd een baken van rust binnen de club geweest. Nog los van zijn eveneens geroemde vakmanschap. Iedereen kon bij hem terecht. En dat zijn er veel geweest, want hij heeft veel trainers en spelers zien komen en gaan.

Naast de directie, staf en een delegatie van de spelersgroep van ADO Den Haag waren op verzoek van Beeftink ook oud-trainer Maurice Steijn en voormalig materiaalman André van Es aanwezig. En als verrassing kwam vlak na de opening van de avond een voormalig vakbroeder de zaal binnengelopen. Net als Beeftink was ook Jan Vioen meer dan 40 jaar clubarts maar dan van Willem II. Vioen zelf kreeg een prachtig afscheid op het veld in Tilburg, maar kon Haagse Beeftink niet overhalen om zich zaterdag ook in een strijdwagen over het veld te laten rijden. Tips om het bekende zwarte gat te omzeilen waren er volop.

En er waren mooie cadeaus. ADO Den Haag schonk de clubarts twee ‘Residentiekaarten voor het leven’ en een afscheidsfilm waarin tal van oud-trainers, spelers en bekende Nederlanders een mooi woord hadden voor de scheidende clubarts. En er stonden veel flessen drank op de cadeautafel. Eenieder kent Beeftink namelijk als een liefhebber van mooie wijnen. Deze heeft hij voor de komende tijd dus volop. Of de single ‘24 rozen’ de cd-speler van Beeftink gaat halen is nog maar de vraag. Het schijfje werd ooit opgenomen door Jan Vioen onder de naam Doctor V.

Tussen een fantastisch viergangendiner door waren er nog tal van sprekers en mooie woorden. Ook Bas Bulder kwam aan het woord. Hij roemde Beeftink als voorbeeld en sprak de wens uit om ook 40 jaar aan de club verbonden te blijven. En te functioneren met dezelfde rust als zijn voorganger. Beeftink zelf had het slotwoord. Naast een paar mooie anekdotes was Beeftink vooral dankbaar.

“Ik zal deze avond nooit meer vergeten. Dit is voor mij het officiële einde van de actieve periode bij ADO Den Haag. Heel veel dank hiervoor. Ik heb van elke minuut genoten. Maar jullie zijn nog niet van mij af. Ook als ik de kaarten niet had gekregen, had ik jullie nog lastig komen vallen. ADO Den Haag is mijn club.”

Beeftink was dus 41 jaar clubarts in Den Haag. Een nationaal record is dat niet. Daarover was ‘special guest’ Jan Vioen duidelijk. “Ik ben blij dat je op tijd gestopt bent, ik was even bang dat jij mij record van 42 jaar zou breken. Gelukkig, zo blijf ik ook in de boeken staan”, aldus de Brabander met een knipoog.