9 juni: Wereldmuziek in Bezuidenhout met het Robby Alberga Trio

Wilt u eens wat anders horen dan westerse muziek? Kom dan op zondag 9 juni naar het tweede concert van Muziek in Bezuidenhout 2019. Op die middag neemt gitarist Robby Alberga ons mee naar warme oorden. Samen met Rudy Helder en Lloyd Bracucu verzorgt hij een swingend concert met kaseko en andere wereldmuziek. Zoals altijd begint het om 14 uur op het terras van de Bezuidenhut bij het Spaarwaterveld.

Robby Alberga
Robby Alberga

Robby Alberga werd geboren in Paramaribo en speelde vanaf zijn twaalfde jaar in allerlei gitaar-, soul- en hindoebands. In 1969 verhuisde hij naar Den Haag, waar hij klassiek gitaar studeerde aan het Koninklijk Conservatorium. Na zijn studie kreeg hij al snel heimwee naar de muziek van zijn jeugd en legde hij zich toe op de Surinaamse dansmuziek kaseko. Die vermengde hij met tal van andere muzieksoorten, zoals jazz, funk, Caribische en Afrikaanse muziek. Hij speelde onder meer in de Dutch Rhythm Steel & Show Orchestra, de Nazaten en de bands van fluitist Ronald Snijders. Ook begeleidde hij artiesten als Ruth Jacott, Denise Jannah, Solomon Burke en Barbara Lynn.

Robby Alberga Trio
Robby Alberga Trio

Robby Alberga woont al meer dan 40 jaar in Bezuidenhout en vindt het leuk om eens een concert te geven in zijn eigen buurt. Dat doet hij samen met bassist Rudy Helder en drummer Lloyd Bracucu. Rudy Helder was in de jaren 90 succesvol met het Mahogany Dansorkest. Lloyd Bracucu speelde onder meer met Jan Akkerman en Ronald Snijders. Ze verzorgen een swingend en sfeervol programma waarin de kaseko centraal staat. Daarin zullen zeker ook invloeden te horen zijn van de klassieke gitaar, jazz en wereldmuziek. Kortom: veel te beleven op 9 juni. U bent van harte welkom!

Muziek in Bezuidenhout 2019
Dit concert is de tweede in de serie Muziek in Bezuidenhout 2019. De volgende concerten zijn op:

  • zondag 23 juni: Trio Beijersbergen (jazz & blues)
  • zondag 7 juli: Background Gents Duo (licht klassiek)
  • zondag 8 september: Mama Waan (muziektheater)
  • zondag 22 september: Woodstreet Big Band (jazz)

Alle concerten vinden plaats op het terras van de Bezuidenhut op het Spaarwaterveld aan de Theresiastraat (tegenover de bibliotheek). Ze duren van 14.00 tot 15.15 uur. De toegang is gratis.