Buurt Preventie Team

Een veilige, schone en leefbare wijk, waar het goed wonen is! 

De Stichting Buurt Preventie Team (BPT)-Bezuidenhout is actief in het deel Midden en Oost. De vrijwilligers van het Buurt Preventie Team (BPT)-Bezuidenhout willen van het Bezuidenhout de veiligste en meest leefbare buurt van Den Haag maken. Wij doen dit voor, door en met bewoners, bezoekers, bedrijven en (beroeps)hulpdiensten.

De meeste BPT-ers zijn in het bezit van een EHBO diploma en kunnen een AED bedienen. Als Burgerhulpverlener zijn wij aangesloten bij Burgernet, Amber Alert, SOS Alarmhulpdienst en Hartveilig Wonen. Wij zijn dan ook voortdurend oproepbaar via de alarmcentrale wanneer iemand in onze wijk getroffen wordt door een hartstilstand en bij calamiteiten.

Extra ogen en oren in Bezuidenhout

Tijdens onze – bijna dagelijkse – rondes letten wij met een scherp oog op alles wat de veiligheid en de leefbaarheid in onze buurt kan vergroten of bedreigen. Wij informeren de Gemeente over onveilige situaties, zwerfvuil, fietswrakken, verwaarloosd of vernield straatmeubilair en graffiti. Wij participeren in acties van de Gemeente en Politie, zoals verspreiding van folders op het gebied van woninginbraak, fietsendiefstal enz. Wij houden contact met buurtbewoners en zijn de extra ogen en oren in de wijk.

Vermiste huisdieren kunnen ook bij ons worden gemeld. Registratie bij Amivedi blijft natuurlijk noodzakelijk. Wij houden nauw contact o.a. met Gemeente, Politie, Brandweer en Dierenambulance en Amivedi.

 Wilt u meer weten over het BPT Bezuidenhout en meer doen voor een veilige een leefbare woonomgeving?

Aanmelden als vrijwilliger via info@bptbezuidenhout.nl.

 Stichting Buurt Preventie Team (BPT) – Bezuidenhout

Van Heutszstraat 12

2593 PJ Den Haag

www.bptbezuidenhout.nl

 

Een Bezuidenhout site