Bestuur Stichting

Stichting 3 maart ’45 zet zich in voor blijvende aandacht voor de ramp en haar vele slachtoffers van het verwoestende bombardement op de wijk het Bezuidenhout op 3 maart 1945. Daarbij willen we vooral het verhaal van deze historische gebeurtenis levendig houden voor de huidige generatie in de wijk en de stad Den Haag.

Jaarlijks organiseren wij rond 3 maart een officiële herdenking, samen met organisaties en wijkbewoners. Ook vertellen we het verhaal met een wandelroute ‘Wandelen door historie van Bezuidenhout’ met foto’s, filmpjes en verhalen van het straatbeeld van voor én na het bombardement. Dit doen we aan de hand van fotoborden op 13 locaties in de wijk Bezuidenhout. Voor de kinderen is er een speciale Kids Tour. Bij elke bord bieden we, via een qr-code, op de website www.BB45.nl extra informatie over de locatie met filmpjes, foto’s en artikelen.

Stichting 3 maart ’45 is een bewonersorganisatie in Bezuidenhout. Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • Frank Kuipersvoorzitter
  • Debbie Nuijten, penningmeester
  • Marco Meesters, secretaris
  • Jaap van den Akker, lid
  • Ronald van Bleek, lid

Momenteel zijn er twee vacatures in het bestuur. We zoeken een secretaris en een communicatiemedewerker. De profielschetsen staan hier. Interesse? Neem contact met ons op!

Contact
De stichting heeft als correspondentieadres:
Stichting 3 maart ’45, Jacob Mosselstraat 23A, 2595 RD Den Haag
e-mail: 3maart45@gmail.com
telefoonnummer: 06-15284173
internet: www.bezuidenhout.nl/3maart45 (stichting) & www.bb45.nl (wandelroute BB45)

Donaties
De Stichting is voor haar activiteiten geheel afhankelijk van donaties en schenkingen. Draagt u het werk van de Stichting een warm hart toe, dan is uw financiële bijdrage van harte welkom. Dankzij uw giften kunnen wij elk jaar onder andere de herdenking organiseren en aanvullende activiteiten om het verhaal van het bombardement verder te vertellen.

Uw donatie kan naar ING bank/IBANnr.: NL51 INGB 0006 9309 16, t.n.v. Stichting 3 maart -45

Privacy
Per 25 mei 2018 geldt de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In het kader van deze wetgeving willen wij, bestuur van de Stichting 3 maart ’45, u op het volgende attenderen.

In ons adressenbestand staan gegevens van personen die zich in het verleden hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief of hebben deelgenomen aan een activiteit van Stichting 3 maart ‘45. De aanmeldgegevens worden alleen gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief en voor contact vanuit het bestuur over activiteiten van Stichting 3 maart ‘45. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.

Natuurlijk hopen we dat u nog lang deel blijft uitmaken van ons netwerk. Wilt u de nieuwsbrief blijven ontvangen, dan hoeft u niets te doen. Mocht u onze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan willen we u er graag op wijzen dat u zich eenvoudig uit kunt schrijven. Onderaan elke nieuwsbrief vindt u een link om u af te melden. Wij verwijderen uw gegevens dan.

Heeft u nog vragen, dan kun u contact opnemen met onze secretaris via 3maart45@gmail.com.

laatst bijgewerkt: november 2022