Slachtofferlijst

Lijst van slachtoffers door het bombardement op Bezuidenhout op 3 maart 1945

Stichting 3 maart ’45 zet zich in voor blijvende aandacht voor de ramp van het verwoestende bombardement op de wijk Bezuidenhout op 3 maart 1945 en haar vele slachtoffers. Het brengen van een waardig eerbetoon aan de vele honderden slachtoffers is voor ons een belangrijke taak.

Om dit in alle nauwkeurigheid te kunnen doen zijn we een samenwerkingsverband aan gegaan met Stichting WO2 Sporen.  Deze stichting doet onderzoek naar slachtoffers van de oorlog uit Nederland en wisselt deze informatie uit met nabestaanden, betrokken organisaties en/of geïnteresseerden. De namen zijn opgenomen in de database van de Oorlogsgravenstichting (OGS).
Op onze website www.BB45.nl staat een actualisatie van de namen van de slachtoffers van 3 maart 1945: De Slachtoffers (onder menublok ‘Het bombardement’), met een directe link naar de OGS.

Wij zijn geïnteresseerd in uw aanvullingen, verhalen en/of foto’s van de slachtoffers. De informatie over de slachtoffers kunt u zelf aanvullen op de website van de OGS. U kunt informatie ook sturen naar info@wo2sporen.eu. Daar kunt u ook terecht voor vragen over de slachtoffers.

 Meer informatie over het bombardement is te lezen op www.BB45.nl, ook voor kinderen en Engelstaligen.

Het bestuur van Stichting 3 maart ’45, februari 2020