Bestuursvacatures

Het bestuur van de stichting 3 maart ’45 bestaat momenteel uit Frank Kuipers (voorzitter), Debby Nuijten (penningmeester), Ronald van Bleek en Jaap van den Akker. Er is een vacature voor een secretaris en een PR-coördinator. Hieronder vind je de profielschetsen.

Je werkt in een mooi team aan het levend houden van de geschiedenis in onze wijk.

Enthousiast? Mail of bel dan Frank Kuipers (06-51261818) of Debbie Nuijten (06 – 15284173 en 3maart45@gmail.com).

Profielschets secretaris

De Stichting 3 maart ’45 zet zich actief in voor de herdenking van het bombardement op de wijk Bezuidenhout. Het meest tastbaar is dat tijdens de herdenkingsbijeenkomst op de eerste zondag van maart. Daarnaast organiseert de stichting activiteiten, zoals een historische wandeling en promoot het het bewustzijn over de geschiedenis van de wijk bij leerlingen van de verschillende scholen in de wijk Bezuidenhout. Het bestuur zoekt vanwege het vertrek van een mede-bestuurslid een nieuwe secretaris per 1 januari 2023.

  1. Voorbereiden bestuursvergaderingen (o.a. opstellen agenda) i.s.m. voorzitter
  2. Notuleren bestuursvergaderingen
  3. Bijhouden adressenbestand
  4. Beheren archief van de stichting

Je komt te werken in een stichting die – met eerbied voor het verleden – het verhaal in de huidige tijd wil brengen. Er is veel ruimte voor ideeën. Het werk vergt een gemiddelde inzet van 4 – 6 uur per maand.

Profielschets coördinator PR

Het werk van de Stichting vraagt om blijvende aandacht. Daarbij is de inzet van meerdere kanalen om de boodschap en het doel van de stichting uit te dragen cruciaal. Daarnaast vraagt het ontwikkelen en uitdragen van een nieuw concept om de geschiedenis van de wijk in de huidige tijd te plaatsen uitvoerings- en ondersteuningskracht. Tot slot willen we in de komende jaren het verhaal van de overlevenden voor volgende generaties veilig stellen. In dat kader zoeken wij een coördinator communicatie die samen met ons meebouwt aan de volgende projecten en trajecten:

  1. Het behouden van de zichtbaarheid van de stichting;
  2. In overleg met de andere stichtingsleden initiatieven ontwikkelen en opzetten om de zichtbaarheid te vergroten;
  3. het meedenken over en uitvoeren van een project om de verhalen van ooggetuigen op een pakkende wijze vast te leggen voor volgende generaties;
  4. het meedenken over en uitvoeren van een project om de geschiedenis van de wijk door middel van augmented reality in de huidige tijd te plaatsen;
  5. het meedenken over en ondersteunen van de uitvoering van onze herdenkingsdag.

Je komt te werken in een stichting die – met eerbied voor het verleden – het verhaal in de huidige tijd wil brengen. Er is veel ruimte voor ideeën. Het werk vergt een gemiddelde inzet van 2 – 4 uur per maand.

Enthousiast? Mail of bel dan Frank Kuipers – voorzitter (06-51261818) of Debbie Nuijten – penningmeester (06 – 15284173) of 3maart45@gmail.com.