1e Lustrum voor Open Atelierroute Haagse Hout

Op zondag 25 september van 12-17 uur organiseert KunstPost voor de 5e keer de Open Atelierroute Haagse Hout. Dit eerste lustrum wordt groots gevierd!
Bezoekers kunnen genieten van heel uiteenlopende kunstvormen. In de ateliers in de twee KunstPost panden aan het Tarwekamp 3 en aan de Van Heutszstraat 12 als ook in het Diamant Theater aan de Diamanthorst 183 tonen KunstPostkunstenaars hun nieuwste werk.

Op Tarwekamp 3 wordt u ontvangen door BikBike; zij maken de bijzondere hapjes vanuit een bakfiets. Ook geven studenten van het Koninklijk Conservatorium een viertal concerten in de Steinway Studio. Atelierhouders openen hun deuren: zo is hier voor het eerst de complete collectie te zien van de expositie ‘Chansons Grises – Poem Pourpres’ van Peter George d’’Angelino Tap op één locatie. Eerder was deze expositie te zien in Museum Mesdag, Panorama Mesdag en het Louis Couperus Museum. Deze collectie bestaat uit 21 museale ‘Kleermakers sculpturen’, 14 stoelen, 7 wandkleden en 2 serviezen!

Op Van Heutszstraat 12 wordt u verwelkomd door Cookswell met twee Jikos; energiezuinige houtovens voor heerlijke hapjes. U bezoekt ateliers van oude en nieuwe kunstenaars en u maakt kennis met Vrolijk Werk, een kleinschalig project voor vrouwen die via vilten weer terug in het arbeidsproces komen.

In het Diamant Theater hebben KunstPostkunstenaars en bevriende kunstenaars een presentatie van hun werk ingericht en verzorgen studenten van het Koninklijk Conservatorium een viertal kamermuziekconcerten. Deze concerten zijn een voorproefje voor het Kamermuziek Festival Haagse Hout dat in het voorjaar van 2017 voor de 2e keer wordt gehouden.

Verder: In Benoordenhout opent Atelier 228 aan de Weisenbruchstraat 228 haar deuren. Hier is onder andere het atelier van Wieteke van Dort geopend en is ook werk te zien van Klaus Hofmann. En ook is De Beeldhouwwerkplaats in Park Oosterbeek op nummer 3 geopend.

Het volledige programma, een overzicht van alle deelnemers en het route boekje zijn te vanaf 15 september a.s. vinden op: www.kunstpost.nl.