Stem tot 15 oktober op de mooiste boom van het jaar

Uit ruim 265 enthousiaste, emotionele, historische verhalen heeft een vakjury per provincie een boom genomineerd. Jullie vonden het al de mooiste boom van Den Haag. De jury vindt het de mooiste boom van Zuid-Holland: onze Koekamp Kastanje

Vanaf 1 september tot 15 oktober kun je via de website stemmen op jouw favoriete boom. De boom met de meeste stemmen wordt uiteindelijk ‘De Boom van het Jaar 2018’ en dingt in 2019 mee naar de titel van European Tree of the Year. Stemmen maar!

De Koekamp Kastanje
Een opvallende, oude en krachtige Paardenkastanje. 140 jaar oud en al heel wat meegemaakt. Deze kastanje is op 110-jarige leeftijd op een bijzonder manier 60 meter naar rechts geschoven en heeft daarmee het Guinness Book of Records gehaald. Het is de grootste en zwaarste boom die ooit verplaatst is. Een reus van 22 meter hoog en 40 meter breed. Een opvallende verschijning met al zijn lage vertakkingen; de littekens uit de Tweede Wereldoorlog. Toen zijn er veel takken afgezaagd voor haardvuur.
Maar..hij heeft in al die jaren ook veel mooie dingen meegemaakt, zoals een live concert van de Rolling Stones bijvoorbeeld. Vele evenementen op het Malieveld zijn en worden onder zijn toeziend oog gehouden. Een kranige boom, want tot de dag van vandaag is het een van de meest gezonde paardenkastanjes in heel Den Haag. Met recht een icoon voor ontmoeting, samenwerking en kracht.

Winnaar
Eind oktober wordt de winnende boom op locatie gehuldigd. ‘De Boom van het Jaar 2018’ wint een boom- en/of standplaatsverzorging of een boomvriendelijk alternatief met een indicatieve waarde van 2.500 euro.

Stem hier

Meer informatie: www.deboomvanhetjaar.nl.