16 t/m 18 oktober: Tijdelijke afsluiting Prins Bernhardviaduct

In het weekend van 16 tot en met 18 oktober wordt het 2e spoordek van het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) op zijn plek geschoven. Hierdoor zijn het Prins Bernhardviaduct en de naastgelegen voetgangersbrug naar La Fenetre dit weekend afgesloten voor al het verkeer.

De afsluiting is van vrijdagavond 16 oktober 20.00 uur tot zondagavond 18 oktober 20.00 uur. Hulpdiensten kunnen het viaduct wel gebruiken. In het weekend is ook de uitgang van het station bij spoor 12 afgesloten.

Omleidingen

  • Autoverkeer tussen het centrum en Bezuidenhout rijdt via de Lekstraat, Weteringkade, Schenkviaduct en de Schenkkade.
    Fietsverkeer tussen het centrum en Bezuidenhout maakt gebruik van de Rijnstraat, de Bezuidenhoutseweg en de Anna van Buerenstraat.
  • Voetgangers tussen het centrum en Bezuidenhout lopen via de Rijnstraat het station in en vervolgens via de stationshal en de Anna van Buerenstraat richting de woonwijk, of andersom. De trap van en naar de sporen 10 en 11 is tijdens het weekend afgesloten. De overige trappen zijn wel in gebruik.
  • Autoverkeer vanaf de A12 naar parkeerroute zuid wordt omgeleid via Afrit 4 Voorburg, Regulusweg/Supernovaweg, Lekstraat en Schedeldoekshaven.
  • Autoverkeer van Bezuidenhout naar het centrum wordt omgeleid via Boslaan, Prins Clauslaan, Prinses Beatrixlaan, Schenkviaduct en Pletterijkade.
  • Verkeer de binnenstad uit rijdt de routes Ammunitiehaven, Lekstraat, Binckhorstlaan, Maanweg, A12 of Ammunitiehaven, Koningstunnel.

Openbaar vervoer
Openbaar vervoer vanuit Bezuidenhout naar het busplatform en verder de stad in blijft rijden, maar via een omleiding. Kijk voor actuele informatie op www.9292.nl.

Zie ook
Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)