1.100 fietsparkeerplekken in stalling Anna van Buerenstraat

De gemeente is gestart met de bouw van de fietsenstalling aan de Anna van Buerenstraat onder het Prins Bernhardviaduct. De stalling is half april klaar. In de stalling kunnen dan zo’n 1.100 fietsen worden geparkeerd.
Het parkeerterreintje onder het Prins Bernhardviaduct wordt omgevormd tot fietsenstalling. De stalling komt op het parkeerterrein en rond de inrit naar de parkeergarage onder het Anna van Buerenplein.
Doorzichtige gevel
Er komt een ‘gevel’ van doorzichtig hekwerk. Een doorzichtige gevel geeft een beter gevoel van veiligheid in de stalling. Binnen het hek komen stallingsplekken in dubbellaags rekken. Boven de inrit naar de parkeergarage CS-New Babylon komt een ruimte voor de beheerder.
Weinig overlast
De overlast door de bouwwerkzaamheden is beperkt. Een enkele keer is er een afzetting of wegversmalling van de Prins Willem-Alexanderweg. Vanaf begin februari kunt u niet meer op het parkeerterrein onder het viaduct parkeren. Dit is met borden aangegeven.
De inrit naar de parkeergarage CS – New Babylon aan de Prins Willem-Alexanderweg wordt maximaal 2 keer afgesloten voor een week. De inrit vanaf de Bezuidenhoutseweg/Prinses Irenestraat blijft de hele periode open. Er wordt alleen overdag gewerkt tussen 7.00 en maximaal 19.00 uur.