Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de takkenroute (27 maart t/m 14 april)

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Vanaf 27 maart tot en met 14 april 2017 komt de gemeente gratis uw tuinafval ophalen. U kunt hiervoor telefonisch en via de website een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak bellen naar 14070 of een afspraak maken via de pagina Grofvuil of groot tuinafval laten ophalen. Zo kan de Haagse Milieu Services de takkenroute inplannen.

Hoe biedt u het aan?

  • Bind het groot tuinafval samen en maak het niet langer dan 1,20 meter.
  • Boomstammen en takken met maximale doorsnede van 20 centimeter.
  • Bied uw tuinafval voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van uw afspraak.

Waarom tuinafval apart aanbieden?
Als u tuinafval apart aanbiedt, werkt u mee aan een beter milieu. Van uw tuinafval wordt compost gemaakt. Dit kan worden gebruikt als grond voor tuinen en parken.

Meer informatie
Kijk op www.denhaag.nl/afval voor meer informatie.

Kolossale woontorens bij Centraal Station

Bron: Algemeen Dagblad

De Skyline van Den Haag krijgt er twee gigantische blikvangers bij. Naast het Centraal Station komen twee woontorens van meer dan 100 meter hoog.
De twee torens worden gebouwd aan de Grotiusplaats – een al 25 jaar braakliggend stuk binnenstad. In de twee woontorens komen ruim 500 appartementen, variërend van woningen met sociale huurprijzen, via middeldure huurwoningen tot mogelijk ook koopwoningen. Het gebied rondom krijgt een complete make-over, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan en het doortrekken van voetgangersroute richting Bezuidenhout.

Lees het hele artikel in het AD.

Politiek eist oplossing woontorens Bezuidenhout

Bron: Algemeen Dagblad

De politiek roept wethouder Wijsmuller vanavond op om nog eens met alle betrokkenen om tafel te gaan zitten over Bezuidenhout. Inzet: lagere woontorens.

Daniël Scheper (D66): De vraag is natuurlijk, hoe erg is het nou als er één laag van de vier woontorens afgaat.

Wethouder Joris Wijsmuller (HSP, stadsontwikkeling) moet opnieuw om de tafel met bewoners van het Bezuidenhout. De politiek eist vanavond dat er een gesprek komt met alle partijen over de te bouwen woontorens aan de Juliana van Stolberglaan.

De bewoners lopen al een jaar te hoop tegen het bouwplan dat voorziet in vier torens van negen etages. Volgens hen past de bouwhoogte niet in een woonwijk. Ook zou die indruisen tegen eerder gemaakte afspraken.

Lees het hele artikel in het AD.

‘The Terminator’ slaat weer toe: zesde Europese titel voor oud-Bezuidenhouter Niels Feijen

Bron: NOS

Poolbiljarter Niels Feijen is in Albufeira voor de zesde keer Europees kampioen straight pool geworden. In de finale liet de Hagenaar de Pool Tomasz Kaplan volstrekt kansloos: 125-13.

De 40-jarige Feijen, die de titel eerder won in 2002, 2003, 2004, 2007 en 2014, kwam zes keer in actie voor de finale. In die zes partijen had Albin Ouschan het hem nog het moeilijkst gemaakt, maar ook de Oostenrijker was er kansloos afgegaan tegen The Terminator (88-125).

Meest waardevolle speler
Feijen werd in 2009 wereldkampioen in het 9-ball, de belangrijkste spelsoort. In de Mosconi Cup, de jaarlijkse strijd tussen Europa en de VS, was Feijen al vier keer de meest waardevolle speler.

Niels Feijen heeft zijn gehele jeugd in Bezuidenhout gewoond.

Column Sjaak Bral: Stemstamper

Bron: Algemeen Dagblad

Nú al mijn woord van het jaar 2017: stemstamper. In Enschede waren ze d’r blij mee. Een instrument om stemformulieren te pletten omdat de bus propvol zit. Op sommige plaatsen was de opkomst meer dan honderd procent. In Enschede waren ze daarop toeberust.

Niet in Den Haag. De wijk Bezuidenhout zat zonder stembiljetten. Segbroek ook. Hoe kan dat? Omdat er mensen zijn die graag juist daar hun stem uitbrengen. Begrijpelijk, het zijn twee prachtige wijken. Dan heb je meer stembiljetten nodig.

Lees de hele column in het AD.

Boze kiezers door tekort aan biljetten in Bezuidenhout

Door de onverwacht hoge opkomst zaten veel stembureaus in Nederland gisteravond zonder stembiljetten. In onder meer Den Haag, Utrecht, Dordrecht, Amersfoort, Gouda, Nijmegen, Arnhem, Haarlem en Leiden zaten stembureaus vanaf 20.00 uur zonder formulieren. Ook kleinere plaatsen als Ilpendam, Haren en Volendam hadden een tekort aan biljetten.

De gemeente Den Haag besloot één stembureau open te houden tot alle wachtenden hun stem hadden uitgebracht. 23 ambtenaren reden door de stad om nog snel biljetten op te halen op plaatsen waar ze over waren, en die naar bureaus met een tekort te brengen.

Verrast
In de Haagse wijken Segbroek en Bezuidenhout zaten rond half negen bijna alle lokalen zonder formulieren. In Nijmegen reden vrijwilligers van D66 teleurgestelde kiezers naar bureaus waar nog wel gestemd kon worden. Ook hield die gemeente het stembureau in het stadhuis open tot 21.30 uur.

Opvallend genoeg waren er geen problemen in de twee grootste steden, Amsterdam en Rotterdam. In de hoofdstad werd ’s middags al besloten 25.000 extra formulieren te laten drukken. De Kiesraad reageerde gisteravond verrast op de signalen. ,,Gemeentes zijn verantwoordelijk voor de inkoop van voldoende stemformulieren”, aldus een woordvoerder. ,,Blijkbaar is dat niet overal goed gegaan.” Stembureaus mogen formeel niet langer openblijven dan 21.00 uur, maar ze mogen wel besluiten om mensen die om 21.00 uur nog staan te wachten, toch nog te laten stemmen.

Bezuidenhout
Hoeveel mensen door de problemen niet hebben kunnen stemmen, is nog niet duidelijk. Vooral in Den Haag, waar de problemen het grootst waren, zijn veel kiezers boos. Bij een stembureau in Bezuidenhout stonden om 19.30 uur al mensen meer dan een half uur te wachten op nieuwe formulieren. ,,Ik kan nog steeds niet stemmen”, zei Hagenaar Tom Verhoeff. ,,En verderop in de buurt ook niet. Ik ga nu naar huis en kom later wel weer terug. Maar er druipen meer mensen af, en je moet maar afwachten of die allemaal alsnog gaan.”

In diverse gemeentes eisen raadsleden opheldering van hun burgemeester, zoals in Utrecht. ,,De burgemeester had hier op moeten anticiperen”, vindt raadslid Cees Bos van Stadsbelang Utrecht.

350 statushouders vanaf het 4de kwartaal 2017 in het voormalige ministerie SZW

Wethouder Joris Wijsmuller heeft in een brief aan de gemeenteraad zijn plannen voor de huisvesting van statushouders bekend gemaakt. Den Haag zal in 2017 in totaal aan 1667 personen onderdak gaan bieden.

Bezuidenhout
Over de huisvesting in het voormalige ministerie van SZW in Bezuidenhout schrijft de wethouder het volgende:

Zoals bekend heeft het college besloten het gebouw van het voormalige Ministerie van SZW aan de Anna van Hannoverstraat 4 te bestemmen voor de huisvesting van 350 statushouders voor vijf jaar. Dit is vastgelegd in een zogenaamd “derdenbeding” dat elke nieuwe eigenaar bindt. Dit derdenbeding heeft tot doel de (financiële) voorwaarden te creëren voor de ontwikkelaar om deze tijdelijke huisvesting te kunnen realiseren. Sinds 9 december 2016 is Meijer Realty Partners B.V. (MRP) de eigenaar van de locatie en verantwoordelijk voor de uitvoering van het derdenbeding. Deze huisvesting zal in het vierde kwartaal worden opgeleverd.”

“MRP heeft ook aangegeven te onderzoeken of het mogelijk is om een mix van vergunninghouders en jonge mensen met verschillende achtergronden (woonstarters, studenten, net afgestudeerden) in het pand te huisvesten. Het doel is de vergunninghouders met de Nederlandse jongeren in contact te brengen, te bouwen aan een community en netwerk en daarmee een goede start te bieden in Den Haag. Zo wordt er niet alleen aan een toekomst gewerkt voor de statushouders maar ook voor de jongeren en wordt de reguliere Haagse woningmarkt ontlast. In Amsterdam zijn hiermee positieve ervaringen opgedaan in het project ‘Startblok Riekerhaven’. Ik hoop u hier spoedig meer over te kunnen melden.”

Communicatie met omwonenden
Wijsmuller zegt toe dat omwonenden en belanghebbenden van de verschillende locaties door middel van een bewonersbrief worden geïnformeerd over de ontwikkelingen. Als daaraan behoefte blijkt te bestaan in de buurt zal hij het besluit tijdens een of meerdere bijeenkomsten aan de direct omwonenden persoonlijk toelichten.

Blokpoel (70) al vijf jaar blij met eigen kroeg Locus in de De Sillestraat

Bareigenaar Gerard Blokpoel viert vandaag een feestje met zijn klanten. De reden: hij is sinds vijf jaar eigenaar van café Locus aan de De Sillestraat in Bezuidenhout. Met zijn zeventig jaar is Blokpoel een van de oudere barkeepers van de stad, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen. ,,Ze moeten me hier wegdragen.”

Lees het hele artikel in het Algemeen Dagblad.

Start nieuwbouwproject “De Tuinen van Wils”

Plaats: ‘s-Gravenhage
Prijs: € 335.000,- tot € 650.000,-
Woonoppervlakte: 115 m² tot 190 m²
Omschrijving: TUINEN VAN WILS

Geweldig nieuws, lang en goed geheim gehouden !!!

In 2017, eind 1e kwartaal / begin 2e kwartaal start de verkoop van het geweldige project “Tuinen van Wils” op de rand met de gewilde wijk Bezuidenhout. In het project wordt een grote variëteit aan woningen gepresenteerd, bestaande uit twee-onder-een-kapwoningen, tussenwoningen, vrijstaande woningen, hoekwoningen en patiowoningen. In totaal 70 stuks worden op deze locatie ontwikkeld. Op de “vogelvlucht” krijgt u alvast een impressie van de gehele locatie.

De locatie wordt geheel begrensd door groen met o.a. de groenstrook langs de Schenk en is daarnaast voorzien van veel watergangen. Het wordt een rustige omgeving vanwege het besloten karakter van het hele project. De architectuur is gebaseerd op die van de oud-architect Jan Wils.

Momenteel is er nog geen internetsite beschikbaar, maar wij wilden u dit unieke project thans niet meer onthouden. U kunt uw interesse kenbaar maken via Funda of rechtstreeks middels een e-mail bericht aan ons kantoor. U wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van de voortgang ten aanzien van dit zeer fraaie project.

http://frisiamakelaars.nl/Project/15911/De-Tuinen-van-Wils.html

 

Een Bezuidenhout site